Haarapääskyn puubetonipesät

Suomen olosuhteisiin suunnitellut PUUPIONIN valmistamat puubetonipesät ovat kotimaista laadukasta käsityötä. Suosi suomalaista ja rakennat yhteistä hyvää, KIITOS!

Olet saanut kesävieraaksi haarapääskyn , joka ihastuttaa sinua jokapäiväisellä narisevan jokeltelevalla laulullaan ja taitavilla lentonäytöksillään. Seuraat pariskunnan pesänrakententelua ja sitten vanhempien pyyteetöntä uurastusta poikasten ruokkimiseksi. Yhtenä aamuna pesä poikasineen retkottaa maassa. Onko pesällä käynyt harakka vai onko käpytikka nokallaan pudottanut pesän, onko syy seinäpinnan liukkaassa pinnoitteessa vai onko sittenkin kyseessä yksinkertaisesti heikkolaatuinen savi, joka kuivuessaan ei kestänyt pesueen painoa.

No ei tilanne ole aina noin lohduton vaan voit avittaa myös haarapääskyn pesintää samalla tavalla kuin räystäspääskynkin. Sillä myös haarapääskyjen kannat ovat vähentyneet vuosikymmenen aikana huolestuttavasti. Tarjoamalla haarapääskyille valmiin pesäpohjan minkä ne itse tuunaavat mieleisekseen pääsevät haarapääskyt aloittamaan pesinnän nopeammin saavuttuaan muuttomatkaltaan. Tällä tavalla haarapääskyt ehtivät pesimään onnistuneesti myös toisen kerran  muutoin niin lyhyen kesän aikana. Myös haarapääsky kuuluu uhanalaisten lintujen listaan ja se on uhanalaisuusluokitukseltaan Suomessa vaarantunut laji!

Nyt voit tarjota myös haarapääskylle vuodesta toiseen kestävän puubetonipesän. Haarapääsky pesii mielellään rakennusten sisätiloissa tukirakenteiden päällä. Itselläni haarapääskyt taas pesivät mökin räystäiden alla. Asentamalla rakentamani puubetonipesän voit tarjota haarapääskylle turvallisen ja vuodesta toiseen kestävän pesäpaikan. Voit asentaa pesän sinulle sopivaan paikkaan, joka kelpaisi myös haarapääskyille mutta tukirakenteiden puuttumisen takia ne eivät ole sinne pesäänsä pystyneet rakentamaan. Talon räystäiden alle asennettaessa puubetonipesän reunan ja katon väli noin 5 – 7 cm.

Haarapääskyt tekevät kesässä usein myös toisen pesueen ja valitsevat sen kasvattamiseen mielellään valmiin pesän kun loppukesästä ei enää kostea savea rakennusmateriaaliksi löydy ja kesäkin on jo kääntynyt loppusuoralle. Siispä ehdit vielä hyvin helpottamaan ystäväsi haarapääskyn elontaivalta ja osaltasi auttamaan niiden pesintäkannan vähenemisen pysäyttämisessä asentamalla puubetonipesän. 

Haarapääskyn puubetonipesä hintaan 30,70 € ( sis. 24% alv.) 

 

2 – 3  haarapääskyn puubetonipesän tilauksesta  -10% alennus, 
jolloin yhden pesän hinta on 27,60 €.
4 tai useamman  haarapääskyn puubetonipesän tilauksesta  -15% alennus, 
jolloin yhden pesän hinta on 26,10 €.

 

Lähetettäessä tilauksen hintaan lisätään paketin postimaksu 8,90 € alkaen. 

Voit noutaa pesät sovittaessa myös Turusta.

 

Tilaukset: info@puupioni.fi

puh. 050 5981 770

(pesiä varastossa, eikun tilausta tekemään) 

Muistathan antaa puhelinumeron postitusta varten!

 

 

Kiinnitin pesän prototyypin mökin räystään alle 20.5.2021

ja samantien haarapääskyt alkoivat somistaa puubetonipesää mieleisekseen.

22.6.2021  Haarapääskyn poikaset odottavat kidat ammollaan ruokalähetyksen saapumista.

5.5.2024 / Ensimmäinen haarapääskypariskunta saapui Sauvon Pääskyrinteelle kesänviettoon. Kuvassa erottuu hyvin sukupuolten välinen pyrstösulkien pituusero.